Mediji o nama
Va┼ía lokacija: Po─Źetna \ Mediji \ Mediji o nama

Vodi─Ź kroz fondove EU, emitirano 6. listopada 2016., HTV4

Prilog za emisiju ÔÇ×Vodi─Ź kroz fondove EUÔÇť, emitiran premijerno u emisiji broj 28, 6. listopada 2016. godine na HTV4, a reprizno 8. listopada 2016., najavljuje studijski program informacijske sigurnosti i digitalne forenzike kao va┼żan segment obrazovanja na podru─Źju informacijskih znanosti, a koji ─çe za nekoliko godina biti neizostavan. Tako─Ĺer, prilogom se isti─Źe iznimna va┼żnost uskla─Ĺivanja tr┼żi┼íta i obrazovanja kroz mnoge vje┼ítine i znanja koje poslodavci tra┼że, primjere kojih spominje Antonia Kapovi─ç iz tvrtke Span, partnera na projektu, a koje su razvijene novim studijskim programima projekta “Politehnika 2025”. Zaklju─Źno, navedeni su konkretni rezultati, kao i primjer uspje┼íne suradnje sa studentima na Projektu.

HR 2, emitirano 29. rujna 2016.

U informativnom dijelu Drugog programa Hrvatskog radija,┬á urednica i voditeljica Dubravka Dru┼żinec Ricija┼í 29. rujna ugostila je dr.sc. Jana ┼Żiljak Vuji─ç, voditeljicu ┬áprojektnog tima grafi─Źkog oblikovanja i multimedije projekta ÔÇ×Politehnika 2025ÔÇť. Razgovor se vodio oko zanimanja budu─çnosti. Prof. ┼Żiljak-Vuji─ç prezentirala je postignute rezultate projekta ÔÇ×Politehnika 2025ÔÇť ÔÇô razvijene studijske programe specijalisti─Źkih podru─Źja politehnika, s detaljnijim osvrtom na podru─Źje informacijske sigurnosti i digitalne forenzike. Kao ovla┼íteni sudski vje┼ítak u podru─Źju grafi─Źke tehnologije (rukopisa, vrijednosnica, ┬áslika i ostalih umjetnina), a povodom ┬áizlo┼żbe o krivotvorinama umjetnina┬á ÔÇ×Ljepota la┼żnog sjajaÔÇť, ┬áotvorene ovih dana u Muzeju policije u Zagrebu,┬á prof. ┼Żiljak Vuji─ç govorila je o svojoj nagra─Ĺivanoj inovaciji infrared dizajna ┬ái o tome kako je ista ┬áotvorila veliko podru─Źje istra┼żivanja u podru─Źju vidljivog i nevidljivog spektra i podru─Źja┬á informacijske sigurnosti i digitalne forenzike te bila osnova kreiranju novog studijskog programa Tehni─Źkog veleu─Źili┼íta u Zagrebu.

Tehnološki podcast portal RadioBit, objavljeno 07.10.2016.

Intervju s voditeljem projekta “Politehnika 2025” dr.sc. Mladenom Mauherom daje pregled novih studijskih programa u kontekstu samog projekta i novih tehnologija.

Indeks, HRT, emitirano 16.10.2016.

Indeks je emisija o ┼íkolstvu koja govori o aktualnim temama u obrazovnom sustavu s kojima se u─Źenici i studenti svakodnevno susre─çu, a emitira se nedjeljom u informativnom programu Hrvatske televizije – HTV4, u trajanju od 20 minuta. U emisiji od 16. listopada 2016. godine, posve─çenoj zanimanjima budu─çnosti, emitiran je i prilog o rezultatima projekta ÔÇ×Politehnika 2025ÔÇť koji je pripremila novinarka Dominique Bratovi─ç Vela. Poseban naglasak u prezentaciji postignutih rezultata stavljen na specijalisti─Źka politehni─Źka podru─Źja grafi─Źkog oblikovanja i multimedije, protetike i ortotike te mehatronike.

U emisiji su gostovali predstavnici projektnog tima: dr.sc. Jana ┼Żiljak Vuji─ç, voditeljica projektnog tima grafi─Źkog oblikovanja i multimedije, Petra Bona─Źi─ç Bartolin, ─Źlanica tima protetike i ortotike i Toni Bja┼żi─ç, voditelj projektnog tima robotike. Osim ─Źlanova projektnog tima, priliku prezentiranja ┼íiroj javnosti u emisiju su dobili ┬ái studenti mehatronike Tehni─Źkog veleu─Źili┼íta u Zagrebu i inovatori: Dominik Ge─Źevi─ç ÔÇô izumitelj sustava beskontaktne regulacije sanitarne vode i ┬áIvan Golubi─ç, izumitelj Grunner elektri─Źnog bicikla i G-mobile solarnog vozila te osniva─Ź udruge mladih inovatora Innovus┬á koji su svojim inovacijama pobudili veliku pozornost stru─Źne javnosti, a u emisiji su govorili koliko im je postoje─çi sustav obrazovanja bio podr┼íka u tome.

┬ş┬ş┬ş

Izvan Okvira, HR, emitirano 27.09.2016.

Emisija o obrazovnoj politici i obrazovanju ÔÇ×Izvan okviraÔÇť, autorice i urednice Ivana Su─Źi─ç, emitira se utorkom na Prvom programu Hrvatskog radija u trajanju od 20 minuta. ┬áU emisiji emitiranoj 27.rujna 2016.godine prezentirani su rezultati projekta ÔÇ×Politehnika 2025ÔÇť, s posebnim naglaskom na specijalisti─Źkim podru─Źjima robotike i mehatronike. U emisiji su gostovali:┬á voditelj projekta,┬á dr.sc Mladen Mauher, dipl.ing Vesna Ali─ç-Koste┼íi─ç┬á ÔÇô ┬ávoditeljica Stru─Źnog studija mehatronike i dr.sc.┬áToni Bja┼żi─ç┬ástudijski program Robotike.

Dru┼ítvena mre┼ża, HTV 1, prikazano 04.02.2016.

U emisiji ÔÇ×Dru┼ítvena mre┼żaÔÇť, HTV-ovog Odjela za obrazovanje i znanost, urednice Eleonore Koro┼íi─ç Knez, gostovali su dr.sc. Mladen Mauher, voditelj projekta i dr.sc. Miroslav Slami─ç, zamjenik voditelja projekta. Povod gostovanju bio je Okrugli stol odr┼żan 28. sije─Źnja i prezentacija rezultata provedenih istra┼żivanja, a samo gostovanje prilika da se ┼íiroj javnosti prezentira zna─Źaj i o─Źekivani doprinos projekta ÔÇ×Politehnika 2025ÔÇť reformi obrazovnog sustava u Republici Hrvatskoj. Kroz identificiranje zanimanja budu─çnosti u podru─Źju politehnike i kompetencija koje ona tra┼że, kreiranju obrazovnih programa uskla─Ĺenih s tr┼żi┼ítem rada te nu┼żnosti interdisciplinarnosti i transdisciplinarnosti u pristupu, pribli┼żavamo se fleksibilnom, dinami─Źnom, gotovo ciljano projektnom obrazovanju kao obliku obrazovanja primjerenog potrebama budu─çeg tr┼żi┼íta rada – istaknuto je u emisiji. Prilog je najavljen u od 18′ 07” do 18′ 45” emisije, a gostovanje profesora emitirano od 21′ 20” do 35′ 27” emisije.

ICT Business Radio Link, objavljeno: 01.02.2016.

Vijest o odr┼żanoj konferenciji i Okruglom stolu 28. sije─Źnja 2016. godine vijest je ICT Business Radio Linka od 01.02.2016.

Serbus Zagreb, Jabuka TV, prikazano 28.01.2016.

U emisiji ÔÇťSerbus ZagrebÔÇŁ Jabuka TV, prikazan je prilog s Okruglog stola i konferencije s medije, odr┼żanih 28. sije─Źnja 2016. godine. Prilogom su, kroz rije─Źi novinarke Terezije Jerkovi─ç Bjelajac te izjave sudionika, istaknuti jasni ciljevi i va┼żnost projekta ÔÇ×Politehnika 2025ÔÇť.

Web portal srednja.hr, objavljeno 30.01.2016.

Na portalu srednja.hr,┬á hrvatskom news portalu u usponu koji sustavno prati i obra─Ĺuje vijesti i teme vezane za studentsku i srednjo┼íkolsku populaciju, a povodom konferencije za medije i Okruglog stola, objavljen je┬á tekst urednika i novinara Marka Matijevi─ça ┬ápod naslovom ÔÇ×Digitalno gospodarstvo raste sedam puta br┼że od ostalih sektoraÔÇť u kojem je ─Źitateljima portala predstavljen projekt ÔÇ×Politehnika 2025ÔÇť. Projekt je predstavljen u kontekstu promjena na tr┼żi┼ítu rada:┬á digitalne ekonomije, inovativnih usluga i i novih zanimanja koje ona sa sobom donosi te transformacija┬á obrazovnog sustava koje nova ekonomija tra┼żi.

Web portal liderpress.hr, objavljeno 28.01.2016.

Na poslovnom portalu liderpress.hr objavljen je, povodom konferencije za medije i Okruglog stola odr┼żanih 28.sije─Źnja,┬á tekst novinara Mile Soldi─ça pod naslovom ÔÇ×Nigdje nema tako burnog rasta znanja i tehnologije kao na podru─Źju politehnikeÔÇť. U tekstu je predstavljen projekt ÔÇ×Politehnika 2025ÔÇť s naglaskom na va┼żnost uspostavljenog dijaloga akademske┬á zajednice i realnog gospodarstva┬á pri rje┼íavanju zajedni─Źkog problema ÔÇô ┬áneprimjerenosti obrazovnih programa potrebama politehni─Źkog tr┼żi┼íta rada i zahtjevima poslodavaca.

Dnevnik, HTV 1, prikazano 28.01.2016.

U sredi┼ínjem Dnevniku Hrvatske radio televizije,┬á u prilogu novinarke Sun─Źice Findak ÔÇ×Informatiku hitno u ┼íkoleÔÇť┬á emitirane su ┬áizjave predstavnika poslovne zajednice i partnera na projektu ÔÇ×Politehnika 2025ÔÇť┬á – Nikole Dujmovi─ça, predsjednika Uprave Span-a i predsjednika Udru┼żenja za IT pri HGK i Ante Mandi─ça, predsjednika Uprave In2, s konferencije za medije i Okruglog stola ÔÇ×Potra┼żnja za kompetencijama, kvalifikacijama i zanimanjima u politehnici u horizontima 2020. i 2025. godineÔÇť, odr┼żanih taj dan u sklopu projekta. Osim partnera na projektu, i vizualni identitet projekta ÔÇ×Politehnika 2025ÔÇť dobio je ┬áu prilogu priliku┬á da se prezentira ┼íiroj javnosti u toj najgledanijoj televizijskoj emisiji.

Svakodnevno, Z1, prikazano 13.01.2016.

U emisiji “Svakodnevno” Z1 televizije dr. sc. Jana ┼Żiljak-Vuji─ç progovara o izazovima koji se stavljaju u pred za┼ítitu identiteta i vrijednosnih papira u budu─çnosti te novim studijskim programima Tehni─Źkog veleu─Źili┼íta u Zagrebu koji se razvijaju projektom.

ICT Business, objavljeno: 26.10.2015.

Vjeran Bu┼íeli─ç, ─Źlan tima “Politehnika 2025”, u svojoj redovnoj kolumni od 26. listopada 2015. na portalu “ICT Business”, u kojoj se proaktivno osvr─çe na ulogu obrazovnog sustava u podr┼íci kreiranja bolje budu─çnosti za mlade,┬á osvrnuo se na na┼í projekt.

Ni┼íta neva┼żno, emitirano: 23.10.2015.

Emisija ÔÇťNi┼íta neva┼żnoÔÇŁ emitira se petkom na Hrvatskom radiju Prvom programu od 20.15 do 22 sata. Namijenjena je mladima i njihovom svijetu ┼żivota, obrazovanja i rada. U prvom dijelu emisije emitirane 23.listopada 2015. godine urednica i voditeljica Ivana Su─Źi─ç razgovarala je s gostima u studiju: prof. dr.sc. Mladenom Mauherom, prof. dr.sc Miroslavom Slami─çem, vi┼íim predava─Źem Vjeranom Bu┼íeli─çem – predstavnicima nositelja projekta ÔÇťPolitehnika 2025ÔÇŁ i Ninoslavom ─îerkezom iz tvrtke IN2, predstavnikom partnera na projektu, o motivima pokretanja projekta te njegovim ciljevima, aktivnostima i o─Źekivanim rezultatima. Snimku gostovanja u emisiji mo┼żete preslu┼íati ovdje.

Ni┼íta neva┼żno, emitirano: 23.10.2015.

Emisija ÔÇťNi┼íta neva┼żnoÔÇŁ emitira se petkom na Hrvatskom radiju Prvom programu od 20.15 do 22 sata. Namijenjena je mladima i njihovom svijetu ┼żivota, obrazovanja i rada. U prvom dijelu emisije emitirane 23.listopada 2015. godine urednica i voditeljica Ivana Su─Źi─ç razgovarala je s gostima u studiju: prof. dr.sc. Mladenom Mauherom, prof. dr.sc Miroslavom Slami─çem, vi┼íim predava─Źem Vjeranom Bu┼íeli─çem – predstavnicima nositelja projekta ÔÇťPolitehnika 2025ÔÇŁ i Ninoslavom ─îerkezom iz tvrtke IN2, predstavnikom partnera na projektu, o motivima pokretanja projekta te njegovim ciljevima, aktivnostima i o─Źekivanim rezultatima. Snimku gostovanja u emisiji mo┼żete preslu┼íati ovdje.

Prometej, HRT, prikazano 17.09.2015.

Gostovanje dr.sc. Jane ┼Żiljak-Vuji─ç u emisiji “Prometej” urednice Jasne Buri─ç prikazano je i u emisiji “Nedjeljom lagano”. Na svima pristupa─Źan na─Źin pro─Źelnica Informati─Źko-ra─Źunarskog odjela TVZ-a poja┼ínjava ulogu dizajna te za┼ítite dokumenata i vrijednosnica kao sastavnog dijela novih trendova i budu─çih kurikuluma Tehni─Źkog veleu─Źili┼íta u Zagrebu.

Znanstveni krugovi, HRT, prikazano 24.04.2015.

U emisiji HRT-a “Znanstveni krugovi”, prikazanoj 24. travnja 2015., a koja je dijelom snimana na Tehni─Źkom veleu─Źili┼ítu u Zagrebu, gostovala je pro─Źelnica Informati─Źko-ra─Źunarskog odjela TVZ-a dr.sc. Jana ┼Żiljak-Vuji─ç na temu za┼ítite dokumenata i vrijednosnih papira kori┼ítenjem infracrvene za┼ítite. Tom prilikom najavila je projekt “Politehnika 2025” u sklopu razvoja novih kurikuluma na Veleu─Źili┼ítu.