Okrugli stol: prezentacija unaprjeđenja postojećih i novih studijskih programa projekta
Vaša lokacija: Početna \ Događanja \ Okrugli stol: prezentacija unaprjeđenja postojećih i novih studijskih programa projekta
8 rujan 2016 - 12:22, by , in Događanja, Održano, Slider, Comments off

U srijedu, 14.rujna 2016., u Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2 održan je okrugli stol na kojem su bili predstavljeni rezultati projekta „Politehnika 2025“: studijski programi, razvijeni ili unaprjeđeni, na načelima i metodologiji Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, unutar politehničkih područja informatike i računarstva, elektrotehnike, graditeljstva i strojarstva. Studijski programi razvijeni su u bliskoj suradnji s poslovnom zajednicom sa svrhom povećavanja prepoznatljivosti stečenih kvalifikacija na tržištu rada i njihove sukladnosti potrebama istog. Razvoju studijskih programa prethodila je izrada standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i analiza potreba politehničkog tržišta rada.

Na događanju je predstavljena i inovativna aplikacija za poslodavce i za studente razvijena u sklopu projekta. Aplikacija poslodavcima omogućava prepoznatljivost studijskih programa po kompetencijama za kvalifikacije i zanimanja koje su im potrebne, bilo da se radi o zapošljavanju novog zaposlenika ili usavršavanju postojećih zaposlenika kroz proces cjeloživotnog učenja. Budućim studentima aplikacija omogućava definiranje putanje učenja i kurikulum na temelju željenih kompetencija za određenu kvalifikaciju i profil zanimanja.

Prezentacije studijskih programa, kolegija, slijeda njihove izbornosti i izvođenja po politehničkim područjima održali su voditelji timova TVZ-a:

  • dr.sc. Miroslav Slamić – voditelj Specijalističkog diplomskog stručnog studija informatike,
  • dr.sc. Jana Žiljak-Vujić – pročelnica Informatičko-računarskog odjela,
  • Vesna Alić-Kostešić, dipl.ing.stroj. – voditeljica Stručnog studija mehatronike,
  • Boris Uremović, dipl. ing.građ. – voditelj Specijalističkog diplomskog stručnog studija graditeljstva i
  • mr.sc. Davor Gadže – voditelj Specijalističkog diplomskog stručnog studija elektrotehnike.

Događanje je otvorio dr.sc. Mladen Mauher, voditelj projekta koji je, nakon prezentacija voditelja timova, i moderirao Okrugli stol.

Fotografije s događanja za objave u medijima dostupne su na ovoj poveznici.