Okrugli stol – Prijedlog standarda kvalifikacija i standarda zanimanja
Vaša lokacija: Početna \ Uncategorized \ Okrugli stol – Prijedlog standarda kvalifikacija i standarda zanimanja
panel
13 travnja 2016 - 8:00, by , in Uncategorized, Comments off

Dana 27. travnja 2016. u Zagrebu, u Velikoj dvorani  Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2, održat će se okrugli stol na kojem će  biti predstavljeno 12 standarda kvalifikacija i 19 standarda zanimanja razvijenih unutar projekta Politehnika 2025.

Tri su osnovna razloga, navodi se u Hrvatskom kvalifikacijskom okviru,  zašto nam unutar obrazovnog sustava i gospodarstva  trebaju standardi kvalifikacija i standardi zanimanja:  transparentnost (uključujući umanjenje utjecaja sukoba interesa), pouzdanost,  odnosno osiguravanje kvalitete te stvaranje podloge za vrednovanje neformalnog i informalnog učenja.

Dok se akademski i stručni nazivi dodjeljuju sukladno propisima u obrazovanju (npr. Zakonu o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju), nazivi profesija i zanimanja regulirani su posebnim sektorskim propisima koji mogu ili ne moraju preuzeti akademski, odnosno stručni naziv za zanimanje u reguliranoj profesiji.

Prijedlozi standarda kvalifikacija i standarda zanimanja unutar projekta „Politehnika 2025“ razvijeni su na načelima Hrvatskog kvalifikacijskog okvira i potrebama postojećeg i budućeg politehničkog tržišta rada. Na Okruglom stolu prvi put će biti će predstavljeni stručnoj javnosti.

Program Okruglog stola