Okrugli stol – Prijedlog standarda kvalifikacija i standarda zanimanja
Va┼ía lokacija: Po─Źetna \ Uncategorized \ Okrugli stol – Prijedlog standarda kvalifikacija i standarda zanimanja
13 travanj 2016 - 8:00, by , in Uncategorized, Comments off

Dana 27. travnja 2016. u Zagrebu, u Velikoj dvorani┬á Hrvatskog novinarskog dru┼ítva, Perkov─Źeva 2, odr┼żat ─çe se okrugli stol na kojem ─çe┬á biti predstavljeno 12 standarda kvalifikacija i 19 standarda zanimanja razvijenih unutar projekta Politehnika 2025.

Tri su osnovna razloga, navodi se u Hrvatskom kvalifikacijskom okviru, ┬áza┼íto nam unutar obrazovnog sustava i gospodarstva┬á trebaju standardi kvalifikacija i standardi zanimanja: ┬átransparentnost (uklju─Źuju─çi umanjenje utjecaja sukoba interesa), pouzdanost, ┬áodnosno osiguravanje kvalitete te stvaranje podloge za vrednovanje neformalnog i informalnog u─Źenja.

Dok se akademski i stru─Źni nazivi dodjeljuju sukladno propisima u obrazovanju (npr. Zakonu o akademskim i stru─Źnim nazivima i akademskom stupnju), nazivi profesija i zanimanja regulirani su posebnim sektorskim propisima koji mogu ili ne moraju preuzeti akademski, odnosno stru─Źni naziv za zanimanje u reguliranoj profesiji.

Prijedlozi standarda kvalifikacija i standarda zanimanja unutar projekta ÔÇ×Politehnika 2025ÔÇť razvijeni su na na─Źelima Hrvatskog kvalifikacijskog okvira i potrebama postoje─çeg i budu─çeg politehni─Źkog tr┼żi┼íta rada. Na Okruglom stolu prvi put ─çe biti ─çe predstavljeni stru─Źnoj javnosti.

[download id=”846″]