Okrugli stol – Potražnja za kompetencijama u politehnici u horizontima 2020. i 2025. godine
VaÅ”a lokacija: Početna \ Događanja \ Okrugli stol – Potražnja za kompetencijama u politehnici u horizontima 2020. i 2025. godine
19 siječanj 2016 - 13:01, by , in Događanja, Comments off

Digitalno gospodarstvo raste 7 puta brže od ostalog gospodarstva i otvara put inovativnim uslugama poput e-uprave, e-zdravstva, e-graditeljstva, e-energije, pametnih gradova, informacijskog dizajna, robotike, proÅ”irene stvarnosti, ali i pitanja informacijske sigurnosti i digitalne forenzike. Koja su zanimanja budućnosti i kakvi nam obrazovni programi trebaju za digitalnu ekonomiju i industriju 4.0 ā€“ teme su Okruglog stola koji će se održati 28. siječnja 2016. godine u Zagrebu, u Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog druÅ”tva, Perkovčeva 2.

Na Okruglom stolu će biti predstavljeni i raspravljani [download template=’title’ id=’646′],Ā  provedenog u sklopu projekta te [download template=’title’ id=’649′] .

Pogledajte detaljan [download template=’title’ id=’691′] .

Vrijeme Naslov
9:45 – 10.00 Registracija sudionika
10.00 – 10.05 Pozdravna riječ
prof.dr.sc. Slavica Ćosović Bajić, dekanica Tehničkog
veleučiliŔta u Zagrebu
10.05 ā€“ 10.15 Uvod o projektu
dr.sc. Mladen Mauher, Tehničko veleučiliŔte u Zagrebu,
voditelj projekta
10.15 – 11.00 Predstavljanje rezultata projekta:
Studija potražnje za kompetencijama, kvalifikacijama i
zanimanjima u politehnici u horizontima 2020. i 2025.godine
dr.sc. Mladen Mauher, Tehničko veleučiliŔte u Zagrebu
Istraživanje postojećeg stanja, razvojnih trendova i potreba
na politehničkom tržiŔtu rada
dr.sc. Srebrenka Letina, IDIZ, dr.sc.Ā MaÅ”a Tonković Grabovac,
FFZG
11.00 ā€“ 11.30 Pauza
11.30 ā€“ 12.30 Razumijevanje i dijeljenje pogleda na rezultate istraživanja odnosa ponude i potražnje u domeni politehnike
Moderator: dr.sc. Mladen Mauher
Teme:
1. Potražnja za kompetencijama u ICT kao preduvjet ostvarenja industrijske strategije; načini granskog organiziranja ICT sektora; usmjerenost na izvozna tržiÅ”ta budućnosti.
Nikola Dujmović, predsjednik Uprave SPAN d.o.o.; predsjednik Udruženja za IT HGK2. Konvergencija i kolaborativnost transakcijskih i upravljačkih tehnologija e-Poslovanja. Značaj ljudskog kapitala u organskom i investicijskom razvoju ICT u strategijama pametne specijalizacije.
Ante Mandić, predsjednik Uprave IN2 d.o.o.

3. Strategija razvoja i umrežavanja e-Uprave u nacionalnom i EU okvirima. Ljudski kapital u e-Upravi: potrebe za oblikovanjem sustava visokoŔkolskog i cjeloživotnog obrazovanja za e-Upravu.
mr. sc. Leda Lepri, pomoćnica ministra Uprave za eHrvatsku
Denis Hrestak, član Uprave APIS IT

4. e-Zdravstvo: sadaŔnje stanje i potrebe za novim područjima i profilima kompetencija, procjene u horizontima 2020. i 2025. godine. Inovativni megaklasteri u zdravstvu i zdravstvenom turizmu.
Branka Lasić, IN2 – izvrÅ”na direktorica sektora zdravstva

5. Mehatronika, robotika i protetika/ortotika u kontekstu četvrte industrijske revolucije. Promjene proizvodnih paradigmi ā€“ aditivna proizvodnja, fleksibilni proizvodni sustavi, tvornice budućnosti, građevina kao mehatronički sustav.
dr. sc. Ivo Čala, TVZ, Hrvatsko druÅ”tvo održavanja

6. Digitalna ekonomija – integracija poslovnih informacijskih sustava i visoko-tehnoloÅ”kih sustava u realnom vremenu ā€“ pozicija na putu ka četvrtoj industrijskoj revoluciji. E-Logistika na globalnom, nacionalnom i mikrolokalnom nivou.

7. Uloga i značaj ljudskog kapitala za ostvarenje informacijske sigurnosti na mikro, mezo, makro nivoima u interoperabilnim sustavima Interneta ljudi, računala, stvari.

8. Pozicija RH prema pokazateljima performansi Digitalne agende. Putevi za ostvarivanje povećanja ukupne konkurentnosti hrvatske ICT industrije kako na regionalnom tako i na svjetskom tržiÅ”tu.
Pitanja iz auditorija

12.30 ā€“ 12.45 ZavrÅ”na riječ