Predstavljanje projekta javnosti ÔÇô konferencija za medije
Va┼ía lokacija: Po─Źetna \ Uncategorized \ Predstavljanje projekta javnosti ÔÇô konferencija za medije
30 rujan 2015 - 3:19, by , in Uncategorized, Comments off

U srijedu, 30. rujna 2015., s po─Źetkom u 10 sati, odr┼żana je┬ákonferencija za medije na kojoj je┬ápredstavljen projekt Politehnika 2025.

U dvorani Nikola Tesla Tehni─Źkog muzeja u Zagrebu nositelj projekta Tehni─Źko veleu─Źili┼íte u Zagrebu s partnerima, tvrtkama APIS IT, IN2 GRUPA i SPAN, govorilo se┬áo projektnim aktivnostima i rezultatima koji ─çe se ostvariti u roku od 15 mjeseci te njihovoj va┼żnosti u okviru nacionalne strategije obrazovanja i Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO).

Konferenciju je otvorila┬ádr.sc. Slavica ─ćosovi─ç Baji─ç, dekanica Tehni─Źkog veleu─Źili┼íta u Zagrebu, ─Źijih preko ─Źetrdesetak profesora i asistenata sudjeluje u realizaciji projekta, te nakon predstavljanja partnera, voditelj projekta dr.sc. Mladen Mauher je┬áistaknuo va┼żnost unaprje─Ĺenja kvalitete visokog obrazovanja u specijalisti─Źkim diplomskim stru─Źnim studijima politehnike te uskla─Ĺivanja istih s HKO. Govorilo se┬áo uskla─Ĺivanju novih nastavnih programa s budu─çim potrebama tr┼żi┼íta rada, a tom su prilikom┬ápredstavljene i web stranice projekta.
Kako je doprinos Nikole Tesle razvoju politehnike nezamjenjiv, Tehni─Źko veleu─Źili┼íte u Zagrebu, biraju─çi za mjesto prvog predstavljanja javnosti projekta ÔÇ×Politehnika 2025ÔÇť upravo Kabinet Nikole Tesle Tehni─Źkog muzeja u Zagrebu, ┼żeli na taj doprinos podsjetiti i na njega se nastaviti, jednako kao ┼íto ┼żeli naglasiti i va┼żnost vizije i inovacija za razvoj obrazovanja, primijenjenih znanosti, gospodarstva i dru┼ítva u cjelini.