Izdvojeno
Vaša lokacija: Početna \ Projekt \ Izdvojeno
Studenti i nastavnici

Sve što stvaramo u ovom projektu okrenuto je studentima.

Poticati, graditi i oblikovati mlade ljude u vješte inženjere trajni je posao nastavnika. Velika radost, ali i odgovornost. Da bi utjecali, i na pravi način formirali studente, i nastavnici moraju biti dobro obrazovani, motivirani, spremni učiti o svemu što se ubrzano mijenja, uvažavati interese i potrebe studenata. Biti profesori, mentori i treneri.

Tržište rada

Ukoliko poslodavci ne vide potrebu za našim inženjerima, dvostruko smo pogriješili.

Niti smo mladim ljudima pružili realnu budućnost, niti uspostavili dvosmjerni odnos s tržištem rada. Naša je zadaća propitivati poslodavce što su trebali jučer, što će trebati par godina te zajedno s njima i trendovima, kao  i potrebama Europske unije, raditi na oblikovanju novih kvalifikacija, vještina i vrijednosti, koje će završenim studentima donositi prosperitet, a nama liderstvo u osjetljivom i odgovornom poslu oblikovanja i usmjeravanja mladih ljudi.

Tehnološki razvoj

“Predviđanje je nezahvalno.”

„Nijedan čovjek ne može da vidi suviše daleko u budućnost. Napredak i pronalasci se razvijaju u drugačijim pravcima od onih koje smo predviđali“, rekao je Nikola Tesla početkom prošlog stoljeća. Svjesni smo koliko se baš razvoj tehnologija ubrzao i kojom silom nam utječe na život. U našem politehničkom okruženju, kojim dominiraju informacijske tehnologije, promjene su još brže i  utjecajnije. Sjetimo se samo mobilne tehnologije i promjena koje je ona potaknula u našim životima u jedno nepuno desetljeće.

Kvalifikacija / Diploma

Jedno od mjerila i ulaznica u svijet gospodarstva je i diploma.

Na kraju valja odvagnuti sve faktore, razumjeti potrebe i trendove. Ekonomske i tehnološke formirati u studijske  programe  s kvalifikacijom koja će u ne tako dalekoj, ali još prilično neizvjesnoj budućnosti graditi novi, bolji svijet. Inženjerima, školovanim po rezultatima ovog projekta.