Izdvojeno
Va┼ía lokacija: Po─Źetna \ Projekt \ Izdvojeno
Studenti i nastavnici

Sve što stvaramo u ovom projektu okrenuto je studentima.

Poticati, graditi i oblikovati mlade ljude u vje┼íte in┼żenjere trajni je posao nastavnika. Velika radost, ali i odgovornost. Da bi utjecali, i na pravi na─Źin formirali studente, i nastavnici moraju biti dobro obrazovani, motivirani, spremni u─Źiti o svemu ┼íto se ubrzano mijenja, uva┼żavati interese i potrebe studenata. Biti profesori, mentori i treneri.

Tr┼żi┼íte rada

Ukoliko poslodavci ne vide potrebu za na┼íim in┼żenjerima, dvostruko smo pogrije┼íili.

Niti smo mladim ljudima pru┼żili realnu budu─çnost, niti uspostavili dvosmjerni odnos s tr┼żi┼ítem rada. Na┼ía je zada─ça propitivati poslodavce ┼íto su trebali ju─Źer, ┼íto ─çe trebati par godina te zajedno s njima i trendovima, kao┬á i potrebama Europske unije, raditi na oblikovanju novih kvalifikacija, vje┼ítina i vrijednosti, koje ─çe zavr┼íenim studentima donositi prosperitet, a nama liderstvo u osjetljivom i odgovornom poslu oblikovanja i usmjeravanja mladih ljudi.

Tehnološki razvoj

“Predvi─Ĺanje je nezahvalno.”

ÔÇ×Nijedan ─Źovjek ne mo┼że da vidi suvi┼íe daleko u budu─çnost. Napredak i pronalasci se razvijaju u druga─Źijim pravcima od onih koje smo predvi─ĹaliÔÇť, rekao je Nikola Tesla po─Źetkom pro┼ílog stolje─ça. Svjesni smo koliko se ba┼í razvoj tehnologija ubrzao i kojom silom nam utje─Źe na ┼żivot. U na┼íem politehni─Źkom okru┼żenju, kojim dominiraju informacijske tehnologije, promjene su jo┼í br┼że i ┬áutjecajnije. Sjetimo se samo mobilne tehnologije i promjena koje je ona potaknula u na┼íim ┼żivotima u jedno nepuno desetlje─çe.

Kvalifikacija / Diploma

Jedno od mjerila i ulaznica u svijet gospodarstva je i diploma.

Na kraju valja odvagnuti sve faktore, razumjeti potrebe i trendove. Ekonomske i tehnolo┼íke formirati u studijske┬á programe ┬ás kvalifikacijom┬ákoja ─çe┬áu ne tako dalekoj, ali jo┼í prili─Źno neizvjesnoj budu─çnosti graditi novi, bolji svijet. In┼żenjerima, ┼íkolovanim po rezultatima ovog projekta.