O projektu
Va┼ía lokacija: Po─Źetna \ Projekt \ O projektu

Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacije i studijskih programa na osnovama Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u podru─Źju specijalisti─Źkih studija politehnike

Skra─çeni naziv projekta: Politehnika 2025

Što?

Kao najve─çe hrvatsko politehni─Źko veleu─Źili┼íte na podru─Źjima ra─Źunarstva, informatike, elektrotehnike, mehatronike, graditeljstva, ortotike i protetike i grafi─Źkih tehnologija,┬á Tehni─Źko veleu─Źili┼íte u Zagrebu, kroz projekt ┬áskra─çenog naziva ÔÇ×Politehnika 2025ÔÇť, ovla┼íteno je i odgovorno je za oblikovanje obrazovnih standarda i uskla─Ĺivanje studijskih programa navedenih podru─Źja s potrebama, postoje─çim i budu─çim, tr┼żi┼íta rada u skladu s na─Źelima Hrvatskog kvalifikacijskog okvira.

Kako?

U suradnji s partnerima iz poslovne zajednice, tvrtkama APIS IT, IN2 GRUPA i SPAN, projektom se analiziraju postoje─çe i budu─çe potrebe tr┼żi┼íta rada te se temeljem dobivenih rezultata predla┼żu novi standardi kvalifikacija i zanimanja na podru─Źju politehnike, na temelju kojih se moderniziraju i izra─Ĺuju nastavni planovi i programi specijalisti─Źkih stru─Źnih diplomskih studija politehnike.

Kamo?

Upravo bliska suradnja akademske i poslovne zajednice jamac je uspje┼ínosti projekta u kojem se poslodavci postavljaju kao va┼żni ─Źimbenici oblikovanja studijskih programa, daju─çi kroz svoja iskustva projekcije za kompetencijama na budu─çim tr┼żi┼ítima. Na taj na─Źin ishodi u─Źenja studijskih programa uskla─Ĺeni su sa stvarnim potrebama na tr┼żi┼ítu rada te osiguravaju visoku zapo┼íljivost.

.

Projekt se provodi od 18. lipnja 2015. do 18. rujna 2016. godine, u ukupnom trajanju od 15 mjeseci.

Projekt je uspje┼íno prijavljen na natje─Źaj za dodjelu bespovratnih sredstava Europske unije ÔÇ×Unapre─Ĺivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okviraÔÇť i sufinancira se u iznosu od 3.008.370,80 kn┬á iz Europskog socijalnog fonda.┬á Ukupna vrijednost projekta je 3.166.706,11 kn.

Cilj projekta

Unaprje─Ĺenje kvalitete visokog obrazovanja u specijalisti─Źkim diplomskim stru─Źnim studijima politehnike u┬á skladu s ciljevima Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, pove─çanje zapo┼íljivosti studenata ÔÇô budu─çih sudionika tr┼żi┼íta rada te kontinuirano unapre─Ĺenje kompetencija nastavnika u skladu s na─Źelima Hrvatskog kvalifikacijskog okvira.

Aktivnosti

Provedba primijenjenog istra┼żivanja analiza i projekcija potreba i potra┼żnji: postoje─çih i budu─çih, realnog i javnog sektora za kompetencijama, kvalifikacijama i zanimanjima na politehni─Źkim tr┼żi┼ítima, analiza o─Źekivanih tehnolo┼íkih trendova i platformi iz domene primjene ICT-a u politehnici te, temeljem dobivenih rezultata, razvoj novih standarda zanimanja i standarda kvalifikacije, specijalisti─Źkih stru─Źnih studija i studijskih programa politehnike, klju─Źne su aktivnosti projekta.

Razvoj programske aplikacije za studente tijekom projekta omogu─çit ─çe studentima izbor kolegija i kurikuluma na temelju ┼żeljenih kompetencija za odre─Ĺenu kvalifikaciju i profil zanimanja, a razvoj programske aplikacije za poslodavce omogu─çit ─çe poslodavcima prepoznatljivost studijskih programa po kompetencijama. Sve ┼íto┬ákreiramo u projektu je okrenuto studentima i podizanju njihove konkurentnosti na dinami─Źnom tr┼żi┼ítu rada.

Usmjeravanje, poticanje i podr┼íka studentima/icama na putu prema stjecanju in┼żenjerskih vje┼ítina trajni je posao nastavnika/ica. Velika radost, ali i odgovornost. Stoga je va┼żna aktivnost projekta razvoj nastavni─Źkih kompetencija s inovativnim metodama pou─Źavanja koje studente stavlja u fokus interesa, a razvoj pravilnika za priznavanje ishoda u─Źenja neformalnog i informalnog obrazovanja u formalnim studijskim programima, kao jedna od projektnih aktivnosti, zna─Źajno doprinosi za┼żivljavanju koncepta cjelo┼żivotnog obrazovanja u obrazovnom sustavu Republike Hrvatske.

Brošura

[download id=”1213″]

hko_Logo