Partneri
Va┼ía lokacija: Po─Źetna \ Projekt \ Partneri

Tvrtka APIS je Agencija za podr┼íku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama, osnovana je krajem 2005. godine. Kombinacijom vrhunskih kompetencija i znanja motiviranih zaposlenika, tro┼íkovne u─Źinkovitosti, kvalitete i realizacije isporuka, APIS IT u─Źvr┼í─çuje svoju poziciju kao jedan od najsna┼żnijih sredi┼íta kompetencija u dr┼żavi. Tvrtka raspola┼że sa zna─Źajnim tehni─Źkim, programskim i kadrovskim potencijalom te dugogodi┼ínjim iskustvom u informati─Źkoj potpori najslo┼żenijim sustavima, kako dr┼żave, tako i grada Zagreba. Cilj APIS IT-a je kontinuirana izgradnja i odr┼żavanje sustava koji ─çe omogu─çiti istodobnu i me─Ĺusobnu komunikaciju unutar tijela javne uprave, kao i komunikaciju s europskim organizacijama i institucijama, realiziraju─çi pri tome ┼żeljeni projekt iskoraka dr┼żavne i lokalne uprave u transparentniju, br┼żu, u─Źinkovitiju i gra─Ĺaninu prilago─Ĺeniju upravu – upravu budu─çnosti. APIS IT je posebno zainteresiran za izradu kvalitetnog prikaza stanja potreba, kao i budu─çih projekcija realnog i javnog sektora za kompetencijama, kvalifikacijama i zanimanjima u podru─Źju informatike i ra─Źunarstva te ┼żeli sudjelovati u definiranju potreba unutar vlastitog podru─Źja djelatnosti, imaju─çi u vidu nove zahtjeve za objedinjavanje dr┼żavne informacijske infrastrukture i ujedna─Źavanje postupanja tijela javnog sektora u Republici Hrvatskoj. Unutar projekta “Politehnika 2025” namjera APIS IT-a je sudjelovati u izradi prijedloga kvalifikacija na podru─Źju ra─Źunarstva i informacijskih sustava, izradom kompetencija i elemenata standarda zanimanja te, prema potrebi, i u ostalim projektnim aktivnostima u sklopu predvi─Ĺenog bud┼żeta projekta.

Tvrtka IN2 je osnovana 1992. godine u Zagrebu. Bavi se razvojem, implementacijom i odr┼żavanjem vlastitih softverskih rje┼íenja i usluga te implementacijom partnerskih softverskih aplikacija. IN2 grupu ─Źini 12 vlasni─Źki povezanih tvrtki, u ┼íest dr┼żava regije, s preko 500 visokoobrazovanih stru─Źnjaka, koji ─Źine temeljnu vrijednost tvrtke.┬á Rje┼íenjima i uslugama, IN2 grupa pokriva razli─Źite segmente tr┼żi┼ínog poslovanja, s fokusom na javni sektor i upravu, zdravstvo, financijski sektor i osiguranja, telekomunikacije, retail i veleprodaju, industriju, komunalna poduze─ça i energetiku. Smatraju─çi uvo─Ĺenje standarda zanimanja i kvalifikacija u skladu s ciljevima HKO-a zna─Źajnim doprinosom kvaliteti visokog obrazovanju u podru─Źju studija politehnike te temeljem za pove─çanje konkurentnosti studenata na tr┼żi┼ítu rada i njihove bolje zapo┼íljivosti, sudjelovanjem na projektu Politehnika 2025 IN2 ─çe svojim anga┼żmanom pridonijeti provedbi projekta kroz sudjelovanje najiskusnijih i najkompetentnijih zaposlenika, poti─Źu─çi, na taj na─Źin, sinergiju akademske zajednice i realnog sektora.

Span d.o.o. je hrvatska tvrtka na podru─Źju projektiranja, izgradnje i odr┼żavanja informacijskih sustava utemeljenih na naprednim tehnolo┼íkim rje┼íenjima globalnih IT lidera. Oslu┼íkuju─çi potrebe korisnika te proaktivnom suradnjom s istima, tvrtka je izgradila pouzdane, skalabilne i sigurne informacijske sustave. Jednako tako, tvrtka, na tr┼żi┼ítu prisutna od 1993. godine, ima vrhunske stru─Źnjake osposobljene za sve potrebne ekspertize i potpuno posve─çene servisnoj i sistemskoj integraciji te razvoju softvera. Uspje┼íno zavr┼íeni i isporu─Źeni projekti u Hrvatskoj, ali i u zemljama isto─Źne i zapadne Europe, Azije i SAD – a, potvr─Ĺuju da je Span d.o.o. tvrtka koja je svojom vi┼íegodi┼ínjom praksom postigla tehnolo┼íku izvrsnost.

Digitalna evolucija ─Źini da znanja i vje┼ítine na ovom podru─Źju zastarijevaju br┼że nego ┼íto je potrebno jednoj generaciji da zavr┼íi visoko┼íkolsko obrazovanje. Upravo stoga je klju─Źna suradnja akademskih institucija s gospodarstvom i konstantno oslu┼íkivanje pulsa tr┼żi┼íta rada te modificiranje programa u skladu s tim. Kao najve─çi hrvatski izvoznik softvera u 2014. godini i kompanija koja godi┼ínje zaposli preko 70 IT stru─Źnjaka, tvrtka Span namjerava aktivno sudjelovati u definiranju standarda kvalifikacija na podru─Źju informatike i ra─Źunarstva u skladu s globalnim tehnolo┼íko ÔÇôtr┼żi┼ínim trendovima, smatraju─çi da je udio teoretskog znanja u kurikulumu potrebno nadograditi razvojem kompetencija i vje┼ítina koje se stje─Źu aktivnim rje┼íavanjem problema, projektnim radom i stru─Źnom praksom te upravo u tim┬ásegmentima ─çe biti klju─Źni doprinos na projektu “Politehnika 2025”.